Hesabınız Varmı?

29 Nisan 2010 Perşembe

DERSİM KATLİAMI ÜZERİNE

Muhalefet partilerinin bütün itirazlarına rağmen KÜRT AÇILIMI, Atatürk’ün ölüm günü olan 10 KASIM’da Meclis’te görüşüldü.
Muhalefet, 10 Kasım’ın özellikle seçildiğini ve bayrakların yarıya indiği bir günde bölünme sürecinin resmen başladığını iddia etti.
Hükümet ise Atatürk’ün YURTTA SULH CİHANDA SULH sözü dolayısıyla bu barış sürecinin 10 kasıma denk getirildiğini anlattı.
Takdir siz sevgili okurların..
*****
Muhalefet partileri açılımın ülkeyi bölünmeye götüreceğini ön plana çıkaran konuşmalar yaptılar.
“Açılım” adı altında terör örgütünün taleplerinin bir bir gerçekleştirildiğini ifade ettiler.
Terörle mücadelenin böyle yapılmayacağını anlattılar.
Terör örgütü mensuplarının psikolojik savaşta galip geldiğini dile getirdiler.
Konuyu çarpıcı örneklerle açıklayan Onur Öymen’in yaptığı konuşma üzerine kıyamet koptu.
Bazı gazeteler ÖYMEN DERSİM KATLİAMINI ÖVDÜ diye manşetler attılar.
Alevi dernekleri bile DERSİM KATLİAMI değil, 1938 OLAYLARI derken ilk kez bir Başbakan DERSİM KATLİAMI tabirini kullandı.
*****
Öymen’in konuşmasına geçmeden evvel bir gerçeği hatırlatmakta fayda var.
80 yıllık Cumhuriyetin neredeyse her uygulaması birileri tarafından yanlış görülüyor.
Ve sık sık 80 yılda yapılmayanların son birkaç yılda yapıldığından bahsediliyor.
Öymen’in konuşması üzerine bir gerçek daha ortaya çıkıyor ki bu konuşmaları yapanlar aslında pek çok şeyi yanlış buluyor ama gündem oluşmadan konuşmuyorlar.
1938’de Tunceli’de yaşananları KATLİAM, oradaki isyanı bastıranları ise KATİL ilan etmek, o zamanla ilgili bir hesabın saklı tutulduğunu gösteriyor.
Bu hesabı tutanların Alevi olmaması, hatta yakın geçmişe kadar Alevilerle pek de iyi geçinmemiş olmaları işi daha da ilginç hale sokuyor.
*****
Alevi yurttaşlarımızla bir sorunumuz yok, aksine onları bu devletin bekası için en sağlam mihenk taşlarından biri olarak görüyoruz.
1938’de Tunceli’de yaşananları da sevinerek değil, “keşke bunların hiçbiri yaşanmasaydı” diye açıklıyoruz.
Ama Sayın Onur Öymen’in konuşmasında Alevilere yönelik bir hakaret de göremiyoruz.
Toplumun dört bir koldan maniple edildiği bir dönemde yorumu yine siz sevgili okurlara bırakıyoruz.
İşte Öymen’i ve CHP’yi yargısız infaza götüren konuşma:
“Atatürk sizin yaptığınızı mı yaptı? Atatürk Şeyh Sait’le müzakere mi etti? Dersim isyanını yapanlarla müzakere mi etti? Onların sözcüleriyle, temsilcileriyle masaya mı oturdu? Bunların hiçbirini yapmadı arkadaşlar. Yabancı ülkelerin istihbaratından mı yararlandı? Hayır, Türkiye’nin istihbaratından yararlandı ve kısa bir sürede bütün terör örgütlerini dize getirdi.
Değerli arkadaşlarım ’Analar ağlamasın’ diyorlar. Maalesef, bu ülkenin anaları çok ağladı. Çok şehit verdik. Tarihimiz boyunca çok şehit verdik. Çanakkale Savaşı’nda 200 bin şehidimiz var. Hepsinin anası ağladı. Bir kişi çıkıp da ‘Analar ağlamasın. Biz bu savaştan vazgeçelim’ demedi. Kurtuluş Savaşı’nda analar ağlamadı mı?’Kimse çıkıp da ‘Analar ağlamasın. Biz şu Yunanlılarla anlaşalım’ dedi mi? Şeyh Sait isyanında analar ağlamadı mı? Dersim isyanında analar ağlamadı mı? Kıbrıs’ta analar ağlamadı mı? Bir tek kişi Türkiye’de çıkıp da ‘Analar ağlamasın diye, bu mücadeleyi durduralım’ dedi mi?”
Yorum siz sevgili okurların...

Selçuk PEKER

Hiç yorum yok: